Julgodis/3 enkla recept

2010-12-14 @ 21:00:49
Tänkte visa lite recept på enkelt julgodis, det är ju SÅ gott! Om ni har några goda/enkla recept får ni gärna kommentera dem nedan, jag blir glad för allt!

Apelsin/kakao tryfflar.
Ingridienser: en apelsin, kakao, apelsinjuice & mandelmassa.

Bröja med att smula sönder mandelmassan ner i en skål.
Skölj sedan en apelsin ordentligt och riv en bit av skalet i små-små bitar.
Häll i lite apelsinjuice + det rivna skalet i skålen och mosa ihop med händerna.
"Smeten" ska blir blöt och kladdig, för när man har gojsat ihop den så rullar man det till små bollar som sedan rullas i kakao (om smeten då inte är kladdig så fastnar inte kakaon).
Låt sedan stelna en stund, MUMS!

Toppade kvadrater.
Ingridienser: nougat, mandelmassa, blockchoklad & topping (ex. hackade mandlar, silverkulor osv.)

Gör ett lagom tjockt madelmasse-lager och dela på mitten.
Skär en bit av nougaten och lägg den emellan de två lagren av mandelmassa.
Forma/skär till kvadrater.
Smält blockchokladen och doppa kvadraterna där i, så att hela täcks med choklad, och toppa sedan innan chokladen stelnat.
Topping kan bestå av t.ex. hackade mandlar, några silverkulor eller lite rivet apelsinskal som du strör på toppen.
Supergott!

Mandelkulor.
Ingridienser: mandelmassa, mandlar & blockchoklad.

Rulla mandelmassan till bollar.
Tryck in en halv mandel i varje boll och smält blockchokladen.
Rulla bollarna i chokladen och låt stelna.
Så enkelt men så gott!

Tänk på att julgodis är ganska mättande och att det ska vara smått & fint. Så gör inte för stora kvadrater/bollar/trianglar och allt vad det kan vara! Nu är det bara för er att börja improvisera precis som jag!



från i fredags.
Kommentarer
Postat av: ida

svar; åh vad glad jag blir!!

2010-12-14 @ 21:32:01
URL: http://spotlights.blogg.se/
Postat av: Nina [www.photobyninaa.blogg.se]

Måste baka ! Det suger att vara sjuk :o

2010-12-15 @ 10:53:09
URL: http://photobyninaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0