Huvudstaden

2012-03-29 @ 22:10:31

Utanför Urban Outfitters sist jag besökte stockholm.

Jaha ja! Bra någon månad sen sist, men nu ska jag dit igen! Hela helgen blir jag borta i huvudstaden - förhoppningsvis hinner vi kika i lite fler affärer än förra gången och förhoppningsvis blir det INTE regn och snö, även om det lutar åt det i hållet, i varje fall om man ska lita på GP:s väderprognos...Jag som hade väntat mig sol, vårjacka, uteserveringar osv. Aja, det löser sig! Nu ska jag fortsätta med packningen, kluven som få till att behöva packa ner min tjocka jacka och stickade koftor. À bientôt!

THAT magic box

2012-03-28 @ 20:28:02



ÄNTLIGEN! I måndags levererades mina efterlängtade Dr Martens, OM jag har längtat!! lycka.

silver cross

2012-03-27 @ 22:50:58



bild1: tuvamalmo bild2: kyssjohanna

föll för detta halsband direkt när jag såg det! så himla fint i alla sin enkelhet. dock är 525:- lite saftigt för ett halsband, i varje fall med min budget...

The Hunger Games

2012-03-24 @ 20:46:02


alltså bästa på länge! sjuktsjuktsjukt bra! premiär, fredag, kvällsbio och åtta sköna brudar med den värsta skolveckan bakom mig, jag tror ej att det kan bli bättre? åh, vad har gjort för att förtjäna så megafina vänner?!

(haha, ironiskt nog sitter jag här i min ensamhet och lyssnar på 'hakuna matata' just nu, är bara så trött efter gårdagen och dagens strapatser..nej, nu ska jag slänga ihop en fruktsallad och slå på någon bra tv-serie. tjingtjing!)

Barbara Palvin

2012-03-21 @ 12:24:59










om man hade ett ansikte som denna tjejen skulle man aldrig behöva ha sådana där dagar när man vaknar på morgonen, tittar sig i spegeln och önskar att man inte behövde visa sig för mänskligheten idag...

(efter skolan i måndags kom jag hem med feber och huvudverk, och sedan dess har jag bara legat i soffan timme efter timme i två dagar nu. ååh så tråkigt det är!! hoppas verkligen att jag kan gå till skolan imorgon, vi har så mycket denna veckan som jag INTE har tid att hamna efter i! men det har ju visat sig att jag är duktig på att pricka in mina förkylningar på de absolut sämsta dagarna...)

långhelg

2012-03-16 @ 17:17:42




hej kåmpizar!
har varit lite frånvarande denna veckan som ni säkert märkt, på grund av en hemsk huvudverk i början av veckan - försökte undvika datorer så mycket som det gick - och sedan har det varit underbart väder, både sol och värme, och det försökte jag utnyttja till max! idag har jag haft studiedag och det har varit SÅ skönt! var inne i stan och fikade med nina och tilda (jag och tilda delade på väärldens goaste baguette, och en mindre god chokladtråta på condeco) och kollade i några affärer. nu håller jag på att laga middag, och om 1 timme och 45 minuter börjar the vampire diaries efter ett uppehåll som känts som en evighet! waaah som jag har längtat!!

saturday

2012-03-10 @ 23:43:34
hello guys!
igår efter skolan jobbade jag fyra timmar på ica, var helt slut efter det, och myste med tilda framför desperate houswives resten av kvällen! innan jag åkte hem från ica spanade jag in ben & jerry's sortimentet och såg att de har fått inte lite nya smaker, typ som ILoveApplePie, mååste testas helt enkelt. imorse var jag och tränade, åt lunch och gick sedan ut för att sälja salami med karin (precis som ALLA andra klasser i sverige säljer vi salami för att samla in pengar till en klassresa..). vid sju mötte jag upp mammi för lite indiskt restaurang-käk, så gott och så mysigt, och efter det blev det melodifestival för hela slanten! man måste ju faktiskt se vem sverige väljer att skicka vidare, eller??
nu ska jag gå och knyta mig, imorgon väntar match (WOHOO) och ännu mer salamiförsäljning (mindre kul).

ps. 8 biljetter till premiären av the hunger games är köpta och uthämtade, gissa om jag är TAGGAD?!

spring

2012-03-09 @ 15:47:12


gorgeous braid

2012-03-08 @ 21:27:08


ååh! den här flätan är ju ursnygg! och inte blir det sämre när Nina Dobrev visar upp den. snörrad/knutar/fiskbensfläta om vartannat, jag bara måste lära mig att göra en sådan här uppsättning! aaamazing

Recept på donuts

2012-03-07 @ 15:51:49
Ingredienser:
10 gram jäst
1 msk ljummet vatten
75 gram smör
4 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 ägg
12 dl vetemjöl
1 liter rapsolja

Glasyr:
75 gram smör
5 dl florsocker
4 msk vatten
karamellfärg
strössel

Så här gör du:
1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader, och lös upp jästen i vattnet.

2. Smält smöret i en kastrull (inte mikro), häll över mjölken och låt det svalna till 37 grader.

3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl av mjölet.

4. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget. Om degen är för kladdig är det bara att tillsätta lite mer mjöl i taget tills degen lossar från kanterna.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i en timme.

5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en ca 1 cm tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten på varje rundel. Låt dem sedan jäsa ungefär till dubbel storlek.

6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.
(det är bara att lägga i en "deg-ring" i oljan och sedan vända på dem, så sköter det sig självt!)

7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.

8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Rör i florsocker, vatten och karamellfärg. Doppa donutsen i glasyren (du kan även smälta choklad och doppa i) och dekorera med strössel!

hembeställt från h&m

2012-03-07 @ 07:35:06

söndagspyssel

2012-03-06 @ 14:48:18




dessa donuts höll jag och tilda på med hela söndagskvällen, såå gott! vill ni att jag lägger upp receptet?

having one of these days

2012-03-05 @ 20:29:06

 

 

 

 

 


Sunday morning

2012-03-04 @ 10:11:00

Morning sunshines! Själv känner jag mig inte riktigt som någon sunshine...har precis vaknat in tildas place medan hon fortfarande sover. Vi hade tänkt baka donuts idag, men får se hur det blir med det, jag har ätit så mycket fettomat den här helgen alltså...helt sjukt! Lite nyttig frukost? Ja tack.

neon

2012-03-01 @ 21:03:54


jag var inne i stan med tilda en snabbis idag innan träningen (egentligen för att köpa present till ebba, men det blir lätt så att något till mig själv får fylla påsen också..), och ååh jag kunde bara inte motstå den neongula toppen när jag såg den inne på ginatricot! föll pladask helt enkelt. ett par over-knee socks fick också hänga med hem - det var verkligen på tiden eftersom att mina andra fick hamna i soptunnan, slitna som få. just nu sitter jag och bläddrar i h&m magazine och ska strax hoppa in i duschen, och det är ingen idé att jag skriver att jag kommer gå och lägga mig direkt efter det för det kommer jag inte, även om det skulle behövas! tjingeling